Ai që e ka shpikur Bitcoin u bë më i pasuri në botë, por identiteti i tij nuk tregohet

Figura e nje personi te pa identifikuar pas kriptovalutës Bitcoin u bë një prej personave më të pasur në botë.

Bitcoin është valuta e parë digjitale e themeluar dhe përdorë një ekuacion matematikorë për të krijuar më shumë nga kriptovaluta.

Një bitcoin tash ka vlerën $63,000 që e bënë pasurinë e atij personit të arrij deri në $62 miliardë.

Kuletat digjitale që përdoren për të ruajtur bitcoin kanë ofruar informata se kuletat origjinale të krijuara nga shpikësi i bitcoin kanë 980,000 bitcoins.

Kuleta nuk janë përdorur për më shumë se një dekadë, sepse personat spekulojnë se krijuesi i bitcoin ka vdekur.

Your email address will not be published. Required fields are marked *