Disa nga kuriozitetet për veshjet hapësinore

NASA nuk ka dorëzuar asnjë kostum të ri gati për misionin që nga ajo kohë,  tani mund të mbeten pa to në hapësirë.

Personat e NASA-s tani ulen në katër kostume dhe EVA paraqitet e gatshme për fluturim.

Kostumet hapësinore të përdorura nga NASA janë më shumë se 40 vjeçare.

Tetëmbëdhjetë kostume janë krijuar për programin Space Shuttle në vitin 1974.

Veshja e parë ishte për certifikim, ndërsa të dytat u shkatërruan gjatë provave në tokë.

Dhe udhëtimi i parë femëror i NASA-s në hapësirë u vonua sepse stacioni hapësinor kishte vetëm një kostum të mesëm.

Your email address will not be published. Required fields are marked *