Ky është ndikimi i stresit kur konsumoni dy hamburgerë

Një studim nga Universiteti Yale zbu ka identifikuar se stresi mund të jetë edhe më problematik se sa duket.

Pasi që pasi jo vetëm që mund të prekë mendjen e njerëzve, duke përmendur edhe shëndetin e tyre.

Dhe ekspertët nga Universiteti Yales treguan lidhjen e ngjarjeve stresuese dhe ndryshimeve në peshë tek idividët, dhe identifikuan se kjo marrëdhënie nuk ishte edhe aq pozitive.

Stresi dhe ankthi, dëmtojnë trupin e njeriut, por edhe e inkurajojnë atë që të fitojë peshë në mënyrë të pakontrollueshme.

Kjo tepricë e kortizolit, e ndodhur në zonat e ruajtjes së gjakut dhe ato të dhjamit, përkthehet në gjenerimin e rreth 300 kalorive.

E cila është afërsisht i njëjti numër me nivelin e kalorive që kanë dy hamburgerë.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *