Për një shëndet të mirë këto ushqime, konsumoni gjatë muajit të Ramazanit

Nëse preferoni që të humbni peshë gjatë kësaj periudhe të vitit, këshilla më e mirë është të keni kujdes me ushqimet me shumë yndyrë dhe të skuqurat.

Ushqimet më të mira janë:

Frutat dhe perimet.

Buka, çerealet dhe patatet.

Mish pule dhe peshk.

Produktet e qumështit, qumësht dhe djathë.

Ushqimet pa yndyrë dhe pa sheqer.

Ushqimet që duhen shmangur.

Ushqimet e pjekura shumë – patate të skuqura, mish i pjekur, si edhe produkte brumi.

Ushqimet me yndyrë dhe nivel të lartë sheqeri – ëmbëlsirat me sherbet.

Ushqime të gatuara me yndyrë të lartë – salcat me shumë vaj dhe pasta të yndyrshme.

Kryesisht ushqimet e pjekura në furrë janë një alternativë e mirë.

Ushqimet gjysmë të bëra, si perimet që tiganisen për disa minuta

Mish pule i pjekur në furrë, peshku është gjithashtu një alternativë e suksesshme, sepse ruan edhe aromën dhe shijen e ushqimit.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *