Si duhet të veproni pas vaksinimit kundër Covid-19?

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara ka treguar që individët e vaksinuar mund të mblidhen pa maska në ambiente të jashtme, me personat e vaksinuar.

Ky institucion ka konfirmuar se mund të takoheni me personat që nuk janë vaksinuar.

Por janë të një familjeje dhe nëse ata persona konsiderohet se nuk janë të rrezikuar nga koronavirusi.

Këto janë veprimet organizative  të vogla me persona të vaksinuar, apo me anëtarë të një familjeje, të vaksinuarit në Amerikë:

  • mund të udhëtojnë pa test paraprak në nisje dhe pas përfundimit të udhëtimit brenda territorit amerikan
  • Mund të udhëtojnë brenda SHBA-së pa iu nënshtruar karantinës
  • Të udhëtojnë edhe jashtë SHBA-së pa test paraprak për Covid-19
  • Të udhëtojnë jashtë SHBA-së pa pasur nevojë që të zbatojnë masën e karantinës në kthim

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *