Si është e mundshme që një individ të jetë energjik, tërë ditën me pak orë gjumë?

Shumica e individeve ju pëlqen të qëndrojë, të ketë më shumë orë pushim.

Ka disa prej tyre që nisin ditën në ora 4.30 dhe janë me plot energji të madhe.

“Sleep hacking është një art dhe shkencë”,- tregon Dave Asprey, biznesmeni i ‘slepp hacker’ .

Hulumtimet kanë treguar se nuk janë orët për të cilat ti interesohesh kur fle, por kualiteti.

Kjo metodë është përdorur nga muzikantë e futbollistë, të cilët ndjekin ture të lodhshme.

Teknikat e ‘sleep-hacking’  përdoren në jetën e përditshme duke i ndihmuar prindërit e rinj të përballojnë gjumin jo të plotë gjatë natës.

Duke i mësuar ata se si ta kalojnë shpejt dhe me lehtësi periudhën midis gjumit të rëndë/tonik dhe zgjimit.

Duhet të shkëputësh mendjen nga gjërat që kanë ndodhur gjatë ditës dhe të mos ndihesh në telashe, i shqetësuar, para se të shkosh në shtrat.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *